Facebook
EM-EnglishMag-logo

Выберите язык

Instagram
EnglishMag logo
4-in-1
vk.com
choose language

YIELDS: 4 SERVINGS

 

PREP TIME: 0 HOURS 10 MINS

 

TOTAL TIME: 1 HOUR 0 MINS

 

INGREDIENTS

4 apples, such as honeycrisp

1/4 cup cranberry  jam [2] (any jam to your taste)

1/4 cup chopped walnuts [3]

1 tsp. ground cinnamon [4]

1/4 tsp. ground nutmeg [5]

powdered sugar, for serving

 

 

DIRECTIONS

1.    Preheat oven to 200°. Take out the core of the apple. Разогрейте духовку до 200°. Выньте сердцевину яблока.

 

2.    Miix together cranberry jam,  walnuts, cinnamon, nutmeg.

Смешайте варенье, грецкие орехи, корицу, мускатный орех.

 

3.   Stuff  mixture evenly into each apple.

Заполните  смесью равномерно  каждое яблоко.

 

4.    Place apples in a baking dish and cover with aluminum foil. Bake for 30 minutes and then remove foil.

Поместите яблоки в  форму для выпечки и накройте алюминиевой фольгой. Выпекайте в течение 30 минут, а затем удалите фольгу.

 

5.   Continue baking until apples are tender. Serve warm with powdered sugar.

Продолжайте печь до тех пор, пока яблоки станут мягкими.  Подавайте теплыми, посыпав сахарной пудрой.

 

Glossary:

baked [beɪkt] запеченный

cranberry ['krænb(ə)rɪ] jam клюквенное варенье

chopped walnuts ['wɔːlnʌtz] рубленые грецкие орехи

ground [graund] cinnamon ['sɪnəmən] молотая корица

nutmeg ['nʌtmeg] мускатный орех

 

 

Made for you by chef:

Karina Darbinian

Baked Cinnamon Apples

Check the Culinary Blog

in EnglishMag for more tasty recipes :)